BREEAM

 

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) är ett miljöcertifieringssystem för byggnader etablerat 1990 i Storbritannien, vilket gör det till världens äldsta. Idag är BREEAM ett internationellt system som använts för att certifiera över en halv miljon byggnader i över 70 länder. Sedan 2013 hanterar Sweden Green Building Council den svenska versionen, BREEAM-SE.

BREEAM-SE bedömer byggnadens miljöprestanda inom ett antal olika områden. Till exempel bedöms och poängsätts byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering. Även projektledningen, byggnadens placering i förhållande till allmänna kommunikationsmedel, val av byggnadsmaterial och de föroreningar byggnaden kan ge upphov till ingår i bedömningen. Extrapoäng kan uppnås för hur innovativ byggnaden är i sina tekniska lösningar.

Dry-IT erbjuder experter inom BREEAM-SE med särskilda behörigheter, så som Advisory Professional (AP) och Assessor.

Rollen som BREEAM-SE AP omfattar samordning av BREEAM-frågor genom hela projektet. Som stöd till såväl byggherre, projektörer samt entreprenörer arbetar en BREEAM-SE AP för att säkerställa att kravställning kan uppnås och önskat betyg erhållas. Finns en BREEAM-SE AP med från tidig projektering kan ytterligare BREEAM-poäng tilldelas.

En BREEAM-SE Assessor är en revisor och granskare för BREEAM-projektet. BREEAM-SE Assessorn granskar ansökan i sin helhet och sammanställer en redovisningsrapport för projektet, denna rapport ligger till grund för certifieringen. För att registrera och certifiera en byggnad enligt BREEAM-SE behövs alltid en licensierad BREEAM-SE Assessor.

Exempel på BREEAM-projekt Dry-IT arbetat i:

  • Tillbyggnad Emporia för XXL Sports

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår