Förstudie / Utredningsskede

 

FUKTINVENTERING:

När en fastighet står inför renovering/ombyggnation eller enbart vid förebyggande förvaltningsunderhåll så framkommer ofta frågeställningen kring fuktaspekten och dess status. För att garantera friska hus bör man kontinuerligt inventera och granska så att det inte föreligger risk för oupptäckta fuktskador. Med Dry-ITs tjänst fuktinventering dokumenteras systematiskt byggnadens fuktstatus efter ett unikt system. Behoven analyseras och åtgärdsförslag tas fram. En sammanställning över aktuella åtgärder lämnas till fastighetsägaren/byggherren. Därmed minimeras risken för framtida överraskningar i form av fuktskador efter avslutad byggåtgärd. Tjänsten kan genomföras som en ren enskild fuktstatusinventering eller som en del i större översyn av byggnaden inför en ombyggnad.

 

FUKTRISKANALYS:

Genom en fuktriskanalys kan man tidigt identifiera, diskutera och analysera de konstruktions- och materialval som görs. Likaså är placeringen av fastigheten viktig att tänka på så att hänsyn tas till vindutsatt läge, sjönära, grundvattenförhållanden, med mera. Det vill säga sådant som över tid kan medföra att fuktrelaterade skador uppstår. Oavsett om det handlar om nybyggnation, ombyggnad eller tillbyggnad så ska man alltid göra sin hemläxa. Att tidigt göra sin fuktriskanalys är en väl investerad satsning.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår