Dry-IT 20 år – från ung pionjär till ledande hållbarhetsaktör

Sedan Dry-IT startade 1999 har hållbarhet fått en allt mer central roll i byggbranschen och idag genomsyrar frågan hela samhället. Med framsynthet, mod och ett målinriktat arbete har Dry-IT tagit utmaningarna på allvar, bidragit till att öka kunskapen i branschen och förflyttat gränserna framåt.

Nu har vi tagit ytterligare ett steg i vår satsning om ett hållbart samhälle och det tillsammans med vår nya ägare Raksystems. I och med vår sammanslagning av bolagen kan vi nu leverera tjänster inom fler områden än tidigare och vi har tillgång till ännu mer och bredare kompetens för att stötta våra Nordiska kunder. Jag skulle vilja påstå att resan bara har börjat….

Redan för 20 år sedan visade Dry-IT att det är möjligt att förebygga 80 % av byggfelen genom en systematisk och sakkunnig fuktsäkerhetsprocess. Vi omvandlade helt enkelt teoretiska kunskaper till praktisk nytta. Det sättet att arbeta blev sedan vedertaget inom hela branschen och när det fungerar som bäst sparas både resurser, pengar och tid – vilket gör alla till vinnare, inte minst miljön.

Vi har under två decennier fortsatt att utveckla bygg- och fastighetsbranschen som rådgivande konsulter med ett helhetsgrepp om Fukt, Energi och Miljö. Under samma tid har vi själva utvecklats tillsammans med våra kunder över hela landet. Just en nära samverkan mellan oss och våra kunder, med nyfikenhet och engagemang, där vi hela tiden lär av varandra och av de gemensamma resultaten – det är en del av vår framgång. Det har varit en spännande och föränderlig resa där vi har sett kraven kontinuerligt anpassas till den verklighet vi lever i och den framtid vi önskar.

Under tiden har även en handfull värdeskapande miljöcertifieringssystem etablerats, och Sverige har tagit en tätposition med högt uppsatta miljömål där vi till exempel ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Där är vi i högsta grad delaktiga i att göra visionerna till verklighet. Det är en sann utmaning och det är precis den typen av utmaningar som driver oss att bli bättre.

Jag är stolt över vad Dry-IT:s samspelta team åstadkommer dagligen. Den kompetens och det engagemang som finns under ett och samma tak är unikt. Det gör mig stolt och skänker glädje på jobbet varje dag. Lika stolt och tacksam är jag över förtroendet som våra kunder ger oss – i en alltjämt ökande omfattning dessutom.

Trots 20 år av förbättringar i branschen ser jag nu fram emot att få fortsätta vara med och bidra till en positiv utveckling och se hur vi tillsammans med våra kunder bygger det hållbara samhället på bästa och mest effektiva sätt. Bara en så viktig fråga som att begränsa klimatförändringarna, det löser inte politikerna på egen hand. Där har vi som ledande aktör, pionjär och visionär ett ansvar att proaktivt och med rätt metoder hjälpa till – för att omvandla en befarad springnota till vinstlott för alla. Tillsammans med Raksystems ökar vi möjligheterna för att lyckas.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår