Information om Traineeprogram Dry-IT

På Dry-IT tror vi på människan. Det innebär att vi tror på att hjälpa andra personer att utvecklas och växa. Och därför erbjuder vi det bl.a. i form av vårt traineeprogram för att ge nya stjärnor och förmågor möjligheten till en bra start i arbetslivet med stöd av duktiga erfarna konsulter och ingenjörer.

Vem kan söka till vårt Traineeprogram ?

Dry-ITs traineeprogram vänder sig i första hand till dig som idag studerar t.ex. Väg-och vattenbyggnad, Samhällsbyggnad, KY-utbildning med inriktning på byggteknik/byggfysik, energi eller miljö.

Traineerollen hos Dry-IT:

Vi erbjuder ett program som ska hjälpa våra tainees att uppfylla uppgifterna enligt rollprofilen som konsult på Dry-IT. Under ett år får du chansen att arbeta tillsammans med erfarna konsulter med en given handledare på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Teoretisk kunskap är givetvis grunden för att bli en bra konsult men det är först när du omsätter den i praktiken som bitarna faller helt på plats. Konsultrollen är en kombination av yrkeskunskap och konsultmässighet, det vill säga personens sätt att vara. Vid en eventuell anställning hos oss värderas bägge dessa delar. Att vara konsult är ett kul omväxlande och utvecklande jobb. Du har chansen att använda dig av hela sitt ditt register av egenskaper för att bidra till ett miljövänligare och hållbarare samhälle. Du börjar med en provanställning i sex månader som sedan, om båda parter är överens, övergår i en tillsvidareanställning.

Innehåll:

Traineeprogrammet delas upp i två perioder. Den första perioden är en fördelning mellan våra olika kompetensområden: Fukt, Energi och Miljö. Du kommer då arbeta i nära samarbete med våra konsulter och utföra uppdrag tillsammans med dem som t.e.x vid fuktmätningar i betong och trä, avjämning etc. Delta vid utredningar för innemiljöproblem och vattenskador. Vara med vid lufttäthetsprovningar och termograferingar av byggnader. I rollen som trainee får du även arbeta med fuktkonsulterna och göra beräkningar, beskrivningar, granska handlingar och delta i möten.

 

Du kommer erbjudas möjligheten att utföra traineearbetet inom följande affärsområden hos oss:

 • Fukt
 • Energi
 • Miljö

Den andra perioden av traineeprogrammet finns utrymme för mer individuell planering. Planeringen görs av din handledare tillsammans med dig och regionchefen.

Vårt mål för våra trainees:

Att du som trainee efter avslutad period hos oss skall ha fått:

 • Ökad självinsikt
 • Ökat självförtroende i din roll
 • Ökad kunskap
 • Få tydlig feed-back på starka sidor hos dig som person och utvecklingspotentialen
 • Det skall vara en god grund för att styra dina utveckling framöver
 • Nya insikter och vidgade vyer
 • Ett bra nätverk för framtida affärsrelationer
 • Att erbjudas ett attraktivt arbete med stora möjligheter och en ljus framtid hos oss
 • Trygg anställning

Din ansökan:

Tycker du det låter spännande och intressant ? I så fall vill vi gärna att du sänder din CV till oss på ansokan@dry-it.se senast slutet av juni så ser vi till att boka ett möte för vidare dialog. Du skall känna dig varmt välkommen in med dina uppgifter till oss! Vi liksom övriga byggbranschen letar med ljus och lykta efter framtidens stjärnor ingenjörer i branschen och hjälper också gärna till att få fram dem.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår