Historik

Dry-IT grundades 1999 med en idé om att vi, med vår kunskap och systematiskt arbete, skulle hjälpa byggherrar och entreprenörer att bygga friska hus. Det var då mer regel än undantag att fuktskador uppstod i byggprocessen.  Man fick riva och byta ut material under byggtiden och många gånger efter att boende och brukare först utsatts för olägenheter och besvär – helt i onödan. Vi var pionjärer, för vid den tidpunkten arbetade fuktföretagen i princip enbart med skador men hade ingen metodik att förebygga problemen. Vi kallade vårt arbetssätt byggfukthantering.

Hållbarhet, eller göra-rätt-från-början har alltid varit ledstjärnan när vi samarbetar med våra uppdragsgivare. Det gäller lika mycket i projektering som under produktion och inte minst vid inköp av byggsystem och byggvaror. Under pionjärtiden fick vi missionera om detta, då många inte såg värdet i att investera för saker som ”inte har hänt”. Men de som anlitade oss – för till exempel fuktprojektering och kvalitetssäkrad fuktkontroll – såg nyttan i att kunna lämna ifrån sig byggobjekt med dokumenterad kvalitet.

I en tid då byggtiderna generellt blev kortare, välkomnades vi för våra detaljerade projektplaner som visade hur projekten kunde slutföras inom fastställd budget och tidplan. Så småningom kom byggnadsnämnder, riksbyggare och lagstiftare att ställa krav på planerat arbete för att få bukt med byggfukten.

De senaste åren har vi utökat vårt erbjudande med två viktiga områden för att ytterligare bidra till hållbara och friska hus; miljö och energi. Dessa två affärsområden har vuxit sig allt starkare med tiden och tack vare att vi har dessa tre kompetensområden (fukt, energi och miljö) i huset kan vi bidra ännu bättre i våra kunders projekt som en komplett samarbetspartner.

1999 såg vi oss som pionjärer. Idag är det en självklarhet, inte minst tack vare höjda miljömål och ökade lagkrav, för varje aktör i bygg- och fastighetsbranschen att fokusera på dessa viktiga hållbarhetsfrågor.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår