2019-06-10

Dry-ITs miljöledare Sofia Lööv berättar att Dry-IT nu är WELL Performance Testing Organization.

Sofia som förra året var i Chicago och utbildade sig till Performance Testing Agent tycker det är spännande att Dry-IT nu är Performace Testing Organization vilket möjliggör för flera av våra miljökonsulter att börja arbeta med kunder som är intresserade av att WELL- certifiera sina byggprojekt.

- WELL är något som länge inspirerat mig och som jag har som mål att utvecklas inom. God hälsa och gott välbefinnande som är WELL:s riktmärken är verkligen något jag eftersträvar och förespråkar både privat och yrkesmässigt. WELL är det första internationella certifieringssystemet som beaktar människors välbefinnande under byggprocess och färdig byggnad. Med välmående kommer inspiration, driv, glädje och produktivitet. Med dessa grundförutsättningar på arbetsplatsen, skolan, vårdboendet, bostaden osv kan man ju nå hur långt som helst! Så smart! säger Sofia.

Cristian Nae som också är en av Dry-ITs miljöledare har genomfört och klarat av tentamen för att bli WELL AP och även han ser fram emot att tillsammans med Sofia nu finnas behjälplig för organisationer och företag som vill WELL-certifiera sina byggnader. Efterfrågan av WELL- certifieringar ökar hos våra kunder och på marknaden alltmer och trenden är tydlig; hälsa och välmående sätts i fokus!

Vad gör en WELL Performance Testing Agent?

Är man en WELL Performance Testing Agent har man fullbordat en utbildning som vidhåller höga kvalitetskrav riktade mot klient, klientens arbetsgivare/ organisation och GBCI (Green Business Certification Inc). Utbildningen hölls för första gången i Chicago den 12- 13 november 2018 av GBCI.

Som Well Performance Testing Agent utför man de kontroller, mätningar och provtagningar som krävs för Well Building Standard version 2 och The Well Performance Verification Guidebook, samt utför tredjepartsgranskning av resultat och rapporterar till GBCI. I tidigare version har GBCI utfört dessa kontroller på egen hand.

Kort om certifieringssystemet WELL

Hälsa och välmående i byggnader har hamnat i fokus eftersom människor generellt spenderar alltmer tid inomhus. WELL- Building standard är ett ramverk som identifierar, mäter, verifierar och övervakar en byggnads funktion med fokus på hälsa och välbefinnande.

WELL Building standard v.2, uppföljaren av WELL Building Standard består av 10 stycken indikatorer; luft, vatten, näringsämnen, ljus, rörelse, termisk komfort, ljud, material, sinne och mentalitet/gemenskap.

Hälsocertifieringssystemet WELL fungerar utmärkt som ett komplement till en certifiering inom t e x Miljöbyggnad, LEED, BREEAM eller passivhus. WELL ersätter alltså inte en miljöcertifiering, utan snarare kompletterar.

Nu ser jag fram emot att fortsätta detta spännande arbete; - att inspirera och hjälpa de som vill bidra till och/ eller ta del av de gynnsamma fördelarna utifrån hållbarhet, hälsa och välmående en WELL- certifierad byggnad för med sig."

Mer information om WELL finns på www.wellcertified.com  

Vi svarar gärna även på Dina frågor så maila oss på sofia.loov@dry-it.se eller cristian.nae@dry-it.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår