2019-05-28

Dry-IT går samman med Raksystems Oy

Dry-IT AB går samman med det finländska företaget Raksystems Oy som köper 100 procent av aktierna i Dry-IT AB. De båda verksamheterna har många gemensamma kunder som är verksamma i flera nordiska länder inom affärsområdena fukt, energi och miljö i bygg- och fastighetsbranschen. Sammanslagningen av företagens verksamheter skapar ännu bättre möjligheter att tillgodose marknadens behov i framtiden.

Tillsammans har koncernen cirka 300 anställda med 4 kontor i Sverige och 18 kontor i Finland och beräknas ha en gemensam omsättning om drygt 300 Mkr. Målsättningen är att bli den ledande sakkunniga organisationen i Norden avseende fastigheters välmående, energieffektivitet och hållbarhet. Genom samgåendet skapar företagen gemensamt, med sina starka marknadspositioner, mycket goda möjligheter för fortsatt expansion och tillväxt.

Dry-IT är ledande i Sverige inom fuktsäkerhetstjänster under projektering, byggproduktion och i eftermarknad- och förvaltningsskedet och har tjugo års erfarenhet av samarbete med stora byggherrar, entreprenörer och fastighetsägare. Därtill är Dry-IT i Sverige känt som ett kompetensföretag inom energieffektivisering för bygg och förvaltning samt för miljöcertifiering av stora byggnader. Företaget har de senaste åren, vid ett flertal tillfällen, erhållit utmärkelser som tillväxtföretag på den svenska marknaden.

–Det är spännande att kunna samordna två ansedda expertorganisationer som båda länge varit verksamma i branschen och på så sätt skapa ännu bättre värde för våra kunder, säger Dry-IT:s VD Jan Havik.

För våra respektive lands kunder kommer det inte medföra någon direkt påverkan i våra pågående samarbeten. Styrkan ligger i att vi på sikt kommer vara en aktör som kan erbjuda en breddad tjänsteportfölj samt utökad kompetensstöd inom hållbarhetsområdet i bygg- och fastighetsbranschen i Norden.

– Redan under vårt första möte stod det klart att Dry-IT är en svensk aktör som har många likheter med Raksystems. Dry-ITs tankar om framtiden, dess sätt att bistå kunder och agera, samt företagets interna värden, liknar mycket Raksystems verksamhet och vårt sätt att agera. Jag ser stor potential i den gemensamma framtiden. Vi kan samordna metoder i verksamheterna som båda företagen har konstaterat är bra och lära mycket av varandra. Förvärvet stöder vårt mål att i en nära framtid vara den ledande sakkunnigorganisationen i Norden när det gäller fastigheters välmående, fuktsäkerhet, energieffektivitet och hållbarhet, säger Raksystems Oy:s VD Marko Malmivaara.

Koncernens moderbolag kommer att förbli i Finland och den svenska ledningen ansvarar för Dry-IT:s verksamhet i Sverige med stöd av koncernledningen i Finland.

För ytterligare information kontakta VD Jan Havik.

Mobiltelefon:+46 70 869 70 23

Email: jan.havik@dry-it.seVår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår