Andreas Lind, fuktsakkunnig konsult Dry-IT, i samarbete med Bonava.

2019-05-08

Dry-IT i samarbete med Bonava i Uppsala

I Bonavas projekt Kapellgärdet Arena mitt i centrala Uppsala jobbar Bonava på för fullt för att färdigställa lägenheter i alla storlekar, från smarta 1:or – 5:or. Kapellgärdet Arena är ett område där fokus ligger på välmående. Byggnaderna uppförs runt en innergård med både löparbana, lådcykelpool och gott om cykelplatser. Kvarteret miljömärks enligt Svanen och projektet både projekteras och byggs enligt Svanen vilket innebär att man i projekteringen av byggnaden ställer krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön. Dessutom ställer Svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen och på överlämnandet av byggnaden till de boende och förvaltning/drift. Svanenmärkta byggnader är värderade med livscylelperspektiv och har låg energianvändning, uppfyller höga miljö- och hälsokrav och säkrar en god inomhusmiljö.

Nu när etapp 3-5 drar igång har Bonava valt att som en del av projekteringsteamet ta med Dry-IT. Vårt åtagande blir i rollen som fuktsakkunnig i projekteringsskedet och det innebär att vi bl a upprättar en fuktsäkerhetsbeskrivning och säkerställer att fuktsäkerhetsprojekteringen utförs korrekt i projektet. Vi kommer också bistå med rådgivning gällande fuktfrågor generellt vilket sammantaget kommer bidra till ett fuktsäkert projekt och i slutändan en god inomhusmiljö. Allt helt i linje med Dry-ITs mission om att bidra till ett hållbart och miljövänligt samhälle. Att hjälpa våra kunder bygga och förvalta friska hus som är energi- och miljöeffektiva för oss och för framtida generationer.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår