Sofia Bjerling Skanska, Thom Skytt Dry-IT och Daniel Wirström Dry-IT

2019-04-15

Dry-IT och SKANSKA i samarbete i Sthlm New

SKANSKA bygger Sthlm New ett spännande projekt bestående av 7 nya byggnader i Hammarby Sjöstad. Dry-IT är med i projektet bl a i rollen som fuktsakkunnig samt utför flera fuktsäkerhets- och energitjänster.

Alla hus i Sthlm New är designade för att påverka välmåendet hos de som skall arbeta här. Det gäller allt från val av byggmaterial till möjligheter att undvika stillasittande, ta trappor och även motionera utanför husen. En av byggnaderna bär rollen som ett kaxigt nytt landmärke för hela huvudstaden och det är just Sthlm 01.

Sthlm 01 som är lite av ”flaggskeppet” i projektet är en byggnad som har en yta på totalt 26 000 kvm (26000kvm är LOA, om de vill ange BTA är det 35000) och består av 27 våningar med skybar och kafé. Byggnaden projekteras och byggs enligt miljöcertifieringen LEED Platinum.

I veckan som gick genomfördes den första större lufttäthetsprovningen som ägde rum på ett helt plan i Sthlm 01. Mätningen visade att klimatskärmens lufttäthet är riktigt bra och enligt plan. Fortsättningsvis är tanken att Sthlm 01 ska lufttäthetsprovas i etapper, på grund av byggnadens höjd och utsatta läge. Byggnaden kommer avskärmas i separata enheter om flera plan för att därefter lufttäthetsprovas för att verifiera att byggnaden uppfyller ställt krav.

Lufttäthetsprovning: Mätning av en byggnad eller byggnadsdels lufttäthet som resulterar i ett luftläckagestal (l/sm2). Ger svar på frågan hur mycket luft en byggnad/byggnadsdel läcker (vid 50 Pa tryckskillnad).

Sofia Bjerling SKANSKA: ”För oss på Skanska och Sthlm New var det väldigt viktigt att få in Dry-IT i så tidigt skede som möjligt för att utföra lufttäthetsprovningar. Det är väldigt viktigt att vi levererar efter de kraven som ställs på oss och med hjälp av Dry-IT och lufttäthetsprovningarna får vi ett kvitto på att vi byggt rätt.”

Vill du veta mer om Dry-ITs tjänst lufttäthetsprovning välkommen att kontakta Martin Modin på Dry-IT

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår