2018-12-19

Dry-IT engagerade i nya intresseföreningen för Fuktsakkunniga i Sverige!

FN:s hållbarhetsmål gör att hållbarhetsfrågor i byggbranschen är mer högaktuellt än någonsin, kortsiktiga ekonomiska vinningar får inte stå i vägen för långsiktig kvalitet. Inom fuktsäkerhet och hur våra byggnadskonstruktioner påverkar vår inomhusmiljö pågår massor med olika forskningsstudier på bred front i landet. Det går att grotta ner sig ordentligt inom detta område, men viktigast av allt är att ha ett systematiskt angreppssätt/arbetssätt inom en organisation och ute i projekten, annars kommer inte detaljfrågorna spela någon roll då dessa lätt blir kostsamma brandsläckningar. Denna trend kan vi tydligt se nu genom alltmer ökade eftermarknadskostnader för fuktskador och inomhusmiljöproblem över flera års tid.

Branschen har redan ett systematiskt angreppssätt att arbeta med dessa frågor genom bl a branschstandarden ByggaF, och även fast det ställs krav att systemet ska följas så blir det kanske lätt en pappersprodukt och detta är vardag för oss fuktsakkunniga som ska driva kvalitetsarbetet åt byggherren och/eller tillsammans med entreprenören i byggprojekten. 

Som ett led i att förbättra byggbranschen och även göra arbetet lättare för alla inblandade har nu Sveriges fuktsakkunniga upprättat en intresseförening för Fuktsakkunniga i Sverige , vilkas uppgift dels är att driva utvecklingen av ByggaF framåt, dels minska kunskapsgapet samt öka engagemanget för hållbarhet i inomhusmiljön.

Dry-ITs affärsområdeschef Christopher Ågren har blivit invald som ledamot i styrelsen för den nya intresseföreningen att tillsammans med branschkollegor driva denna utveckling framåt. Spännande arbete tycker såklart vi på Dry-IT som dagligen arbetar med dessa frågor och gärna ser en snabbare utveckling i det så viktiga hållbarhetsarbetet. Har du frågor eller funderingar kring just fuktsäkerhetsarbete och inomhusmiljöfrågor, tveka inte att kontakta Christopher eller någon annan eventuell tidigare kontakt du har hos oss på Dry-IT. Vi ser fram emot din kontakt!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår