2018-01-15

Vi hängde med Maria till gymmet för att prata lite traineeprogram…

Det vi ville höra mer om är hur Dry-IT arbetar med traineeprogram och praktikplatser (LIA). Så därför följde vi med på ett morgonpass på gymmet och pratade lite om det.

Dry-IT: Maria, du är ju affärsområdeschef på Dry-IT för Miljöområdet. Berätta lite om varför Dry-IT väljer att jobba med traineer och praktikanter, är du snäll.

Maria: Vi drog igång vårt traineeprogram för tre år sedan. Bakgrunden till det är att vi ville vara med i arbetet att hjälpa duktiga konsulter in i branschen. Det är ju ett skriande behov hos alla i bygg- och fastighetsbranschen att få tag i duktiga medarbetare som kan vara med och bidra till att vi bygger mer hållbart.

Dry-IT: Varför är det sådan brist på personal i branschen menar du?

Maria: För det första så byggs det mer än någonsin,  kraven är mer omfattande och sedan har lagstiftningen skärps i raskare takt än vad farten är på högskolor och universitet att få ut utbildade personer på marknaden. Det är ett stort ansvar vår generation har för att säkerställa att vi faktiskt levererar ett hållbart samhälle till våra barn och barnbarn. Därför är det viktigt att det blir fler som kan jobba med dessa frågor!

Dry-IT: Berätta lite mer om ert program som ni erbjuder studerande personer att göra hos er.

Maria: Det vi har är ett traineeprogram som riktar sig till högskoleingenjörer och civilingenjörer som direkt efter avslutad utbildning kommer till oss. Det har varit givande, både för oss och våra traineer. Vi får in fräscha tankar och idéer och kan erbjuda utmanande och intressanta projekt för våra traineer att vara delaktiga i och arbeta med. En win-win situation. Vi har på 3 år tagit emot 9 trainees och är glada att 8 av dem har valt att jobba vidare med oss och våra kunder. Beträffande praktikplatser (LIA) så har vi främst haft kontakt med KYH som utbildar bl.a miljö- och energispecialist byggnader. Här har vi kommit i kontakt med duktiga och ambitiösa personer som verkligen vill lära sig och tar ansvar. Superkul! Så idag har vi två stycken energipraktikanter och en miljöpraktikant hos oss. För att ge våra traineer och praktikanter en fin start på Dry-IT och komma igång enkelt hos oss så startar vi med ett  introduktionsprogram som jag vet har varit mycket uppskattat.

Dry-IT: Är det inte svårt att hinna med att ”ta hand om” dessa personer som skall lära sig hur allt fungerar ?

Maria: Tvärtom, genom att vi har personerna hos oss är vi tvungna att hela tiden vara alerta med våra egna processer och rutiner samt att de vi tagit in har själva ett driv att lära och hitta lösningar. Så jag skulle säga att vi hjälper dem ut i arbetslivet och de hjälper ju oss, till viss del, att inte bli bekväma och laid-back.

Dry-IT: Är det en trainee som fått dig till gymmet?

Maria: Näe, det är faktiskt jag själv, men tack för att du frågar..haha..

Dry-IT: Kör hårt!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår